Texelse kaas maken

Wij maken Texelse kaas met verse melk, afkomstig van onze eigen koeien. Na het melken gaat de melk in de kaastobbe. Hier wordt er zuursel en stremsel aan toegevoegd. Na een half uur is de kaas dan goed gestremd en kan het snijden beginnen. er ontstaan door het snijden wrongel en wei. de wei is een restprodukt. De wrongel wordt de uiteindelijke kaas.  De wrongel doen we in een kaasvat, (deze zijn er in verschillende maten)  Het kaasvat gaat onder de pers en de wrongel wordt samengeperst tot een mooie kaas. Na het persen laten we de kaas ongeveer 6 uur rusten. Na het rusten is het ijd voor het pekelbad ( zout water ) . hierdoor krijgt de kaas een mooie stevige korst en een lekkere smaak. als het pekelen klaar is leggen we de kaasjes te drogen, er komt dan ook een laagje coating op.  Nu kan het rijpen beginnen. en dan na 2 weken tot 1 jaar: EET SMAKELIJK!!!

Proef de smaak van écht Texelse boerenkazen

Onze authentieke boerenkazen komen regelrecht van koeien die dagelijks in de wei lopen en dat proef je! In totaal hebben we 250 schapen en vijftien melkkoeien, waarvan alle melk wordt gebruikt om ambachtelijke boerenkaas van te maken. Dat doen we volgens traditionele wijze, met rauwe melk en zonder toevoegingen. Met uitzondering van wat kruiden, zoals komijn, fenegriek en brandnetel, zodat je eindeloos kunt genieten van vele smaken. Naast de kruidenkazen zijn er ook nog de traditionele jonge, belegen, oude en brokkelkazen. Heerlijk met een glas rode wijn of port!

Bestel online of kom langs

Zin gekregen in een Texels boerenkaasje? In onze winkel aan huis kun je op alle dagen terecht, tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Buiten deze tijden is ons zelfbedieningsloket geopend. Ben je niet in de buurt? Geen zorgen, je kunt ze namelijk ook online bestellen. Omdat de kazen hard zijn, zijn ze ideaal om te vervoeren. De verzending verloopt via PostNL.

Locatie van de winkel: Vuurtorenweg 107 in De Cocksdorp.

FAQ

Mag ik de lammetjes knuffelen?
In verband met de wetgeving en kans op ziektes mogen we gasten helaas niet in de schapenstal toelaten.

Kunnen we de koeien en kalfjes bekijken?
Ja, dat kan. Wanneer je wilt kijken naar de kalfjes (als die er zijn), lopen we even met je mee.

Ik ben allergisch, kan ik dan boeken?
Het is een boerenbedrijf en er lopen veel dieren rond. Wanneer je allergisch bent voor dieren raden we het dus af om een verblijf te boeken op onze boerencamping.

Zijn de vakantiewoningen en mini-camping rolstoelvriendelijk?
In principe niet, want er zijn veel drempels. Bij twijfel, neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.